pátek 30. května 2014

Abdominoplastika , plastická operácia brucha



Brazílska abdominoplastika. Exkluzívny zákrok pre štíhle brucho a pás

Po pôrode alebo po radikálnym úbytku váhy ( napríklad po bariatrickej liečbe ) môže vzniknúť uvoľnená koža , ktorú nemôžme redukovať cvičením ani diétami. S tehotenstvom a nadváhou súvisí aj vznik strií a drobných jazvičiek, alebo ukladanie tuku v oblasti brucha a pásu. Všetky tieto komplikácie, ktoré majú celkom iste nepriaznivý vplyv na psychiku aj zdravie, rieši zákrok zvaný abdominoplastika. V jej modernom poňatí sa táto metóda navyše kombinuje s odstránením tukových nadbytkov a vytvarovaním pásu .




BSAL je moderná varianta abdominoplastiky čiže plastické operácie brucha. Dokážeme pri nej natrvalo odstrániť tukové aj kožné nadbytky a zároveň vytvarovať pas a brušné svaly .

• Trvalé odstránenie kožných aj tukových nadbytkov v oblasti brucha .

• Spevnenie priamych svalov brušných a vytvarovanie pásu .

• Minimálne riziko pooperačných komplikácií a vzniku nevzhľadných jaziev .






Ako prebieha abdominoplastika s liposukciou

Plastickú operáciu vykonávam v celkovej anestézii, pričom celý zákrok trvá približne 2 hodiny. Vediem pri ňom rez tesne nad Venušiným pahorkom - v podbrušku, pod prípadnou  jazvou po cisárskom reze. Rez je ľahko predĺžený do strán, ale vždy tak, aby bol zakrytý spodným prádlom .
Samotnú operáciu začínam liposukciou a až potom pristupujem k plastike brucha. Pri plastike uvoľním kožu i s podkožím od spodiny až k hranici rebier. Uvoľnenú kožu vytiahnem smerom dole, odstránim jej nadbytky a v prípade potreby spevníme rozostúpenie priame brušne svaly a vytvarujem pás. Po operácii prekryjem ošetrovanú oblasť kompresným, elastickým pásom, ktorý túto oblasť chráni a uľahčuje hojenie. Kompresný návlek odporúčam nosiť po dobu ďalších 2 mesiacov.
Pri zákroku používam tzv. harmonický skalpel . Tento nástroj zaručuje maximálnu bezpečnosť a šetrnosť postupu , pretože pri rezaní dochádza súbežne ku koagulácii tkanív ( obmedzenie krvácania ). Harmonický skalpel využíva energiu vysokofrekvenčných mechanických kmitov - vibrácií a naviac tiež urýchľuje hojenie .






Obdobie rekonvalescencie

Klientky a klienti trávia po operácii približne 2 dni na lôžku. Niekoľkokrát za deň je pritom treba ujsť pár krokov, čím predchádzame vzniku embólie. Potom vás prepustím do domáceho ošetrovania, pričom by ste sa mali vyvarovať akejkoľvek fyzickej námahe aspoň po dobu 6 týždňov. Dohodneme sa aj na pravidelných, ambulantných kontrolách. Zhruba po 14 dňoch vám následne odstránim stehy z pupku ( zvyšné stehy sú vstrebateľné ) a vy sa budete môcť tešiť z trvalého výsledku .



Svojim klientkám a klientom ponúkam tzv. techniku ​​BSAL , pri ktorej odsajem tuk z miest , ktoré sa ťažko formujú cvičením alebo diétami , a zároveň spevním priame brušné svaly a vytvarujem toľko žiaduce úzky pás. Táto technika brazílskej bezpečnej abdominoplastiky s lipoaspirácii ( liposukciou ) , čiže BSAL - Brasilian Safe abdominoplasty with Lipoaspiration, nie je v Česku ani v Európe bežná, v mojej praxi je však štandardom.




tel.kontakt : +421 948 578 800
email : info-sk@patrikpaulis.com

Operácie viečok


Plastická operácia horných a dolných viečok


Očné viečka sú po celý život veľmi namáhané a zaťažované , a preto sú prvé prejavy starnutia viditeľné práve na nich . Vekom dochádza k strate elasticity kože a vytvárajú sa nežiaduce kožné nadbytky . Na ich vzniku sa však podieľajú aj ďalšie faktory . Dedičnosť, zlá životospráva, alergie, alebo tiež ochorenie obličiek môže viesť k funkčným a zdravotným problémom a tiež rôznym estetickým vadám. Môžete sa cítiť unavení, bolia vás oči a hlava, slzia, alebo sa vám dokonca zhoršuje zrak. Riešenie týchto ťažkostí je však pomerne jednoduché a nenáročné - plastická operácia viečok, ktorú môžeme vykonať samostatne na horných alebo dolných viečkach, prípadne ošetrenie kombinujeme .


Plastická operácia očných viečok prináša skvelé výsledky za cenu pomerne nenáročného, ambulantného zákroku. Ponúkame tiež laserový zákrok ako riešenie tmavých kruhov a vankúšikov pod očami .

• Nenáročná plastická operácia sa vykonávaná spravidla ambulantne, v miestnom znecitlivení . 

• S okamžitým efektom vás zbavíme zdravotných i estetických problémov .

• Možnosť odstránenie kruhov a vačkov pod očami laserovou metódou v kombinácii s omladením .


Horné viečka PRED, autor: MUDr.Patrik Paulis


Podrobnosti k priebehu operácie a príprave na zákrok

Operácie očných viečok spočíva v odstránení nadbytku kože na viečkach a v oddelení a vybratí nežiaducich tukových vankúšikov. Zákrok vykonávam len v miestnom znecitlivení. Zvlášť pri operácii na dolných viečkach je to nevyhnutné pre dosiahnutie želaného výsledku. Po dohode s anesteziológom však môžeme v určitých prípadoch odporučiť aj celkové znecitlivenie ( narkózu ) .
Na ambulantnú plastickú operáciu sa nemusíte nijako zvlášť pripravovať. Iba 3 týždne pred operáciou by ste mali prestať užívať lieky obsahujúce kyselinu acetylsalicylovú, teda Acylpyrín, Aspirín, Anopyrin,apod. Deň pred operáciou už potom nepoužívajte žiadny krém a na zákrok sa dostavte bez líčidiel a viečkami riadne odmastenými. Vezmite si so sebou aj tmavé okuliare.


Horné viečka PO, autor: MUDr.Patrik Paulis



Čo vás čaká po plastike


Prvé dni po operácii vám odporúčame spať na chrbte, aby nedošlo k jednostrannému opuchu operovaných viečok. Mierne opuchy a modriny sú však úplne bežné a zmiznú približne do 1 týždňa. Doma si medzitým každých 3 až 6 hodín prikladajte na oči sterilné obklady s chladnou prevarenou vodou.

Ženy sa budú môcť začať líčiť zhruba 1 týždeň od operácie. Do spoločnosti by ste však mali vyraziť najskôr za 5 až 7 dní a radšej ešte s tmavými okuliarmi. Stehy vám vyberieme siedmy deň od zákroku, pričom deň predtým by ste mali premasťovať náplasti na viečkach Opthalmo - azulénom. Večer potom môžete náplasti odlepiť, premastiť stehy a to isté aj ráno tesne pred návštevou na klinike. Viac už sa viečka nemastia !





Kontakt : +421 948 578 800
Email:   info-sk@patrikpaulis.com




Labioplastika, operácia stydkých pyskov


Labioplastika –plast.operácia ženského genitálu(úprava vaginálnych pyskov ohanbia)


Ide o kozmetickú úpravu umožňujúcu zmenšenie malých alebo veľkých pyskov ohanbia,či prípadné ich „dotváranie“. Operácia je vhodná u žien s veľkými pyskami ohanbia, ktoré spôsobujú problémy pri bežnom živote, osobnej hygiene, športových aktivitách, pri sexuálnom styku.


Labioplastika predstavuje esteticko - chirurgický zákrok, pri ktorom zmenšujeme alebo upravujeme asymetriu malých, prípadne veľkých pyskov ohanbia. Táto plastická operácia je pomerne jednoduchá, spravidla úplne bez akýchkoľvek komplikácií a čo je zvlášť príjemné,  má okamžitý efekt. Dôvodom, prečo sa pre labioplastiku rozhodnúť, môže byť práve nadmerná veľkosť alebo dĺžka Labia, ktoré spôsobujú ženám funkčné problémy, aj zábrany v intímnom živote. Citlivý problém má pochopiteľne vplyv i na psychiku. Riešenie je však rýchle, nenáročné a trvalé.

Pri labioplastike zmenšujeme malé pysky . Vykonávame tiež výplne veľkých pyskov ohanbia .

• Trvalé zmenšenie , výplne alebo úprava asymetrii vonkajších pohlavných orgánov .

• Odstránenie bariér v intímnom živote , zvýšenie sebavedomia a pocitu spokojnosti .

• 30-minútový nenáročný zákrok , ktorý je možné vykonať ambulantne .



Ako prebieha plastická operácia, v rámci pooperačnej starostlivosti


V estetickej chirurgii je absolútne nevyhnutná a podstatná predchádzajúce konzultácia u lekára s pacientom. Hovoríme na nej o možnostiach, ktoré máme, a o pravdepodobných výsledkoch zákroku.
Labioplastika sa môžeme vykonávať ambulantne, bez nutnosti hospitalizácie a celkovej narkózy, v takom prípade použijeme analgosedáciu. Dôležitá je samozrejme predchádzajúca konzultácia s lekárom, na ktorej sa dozviete všetky podrobnosti ohľadom operácie, pooperačnom období a pravdepodobných výsledkov .
V niektorých prípadoch môžeme navrhnúť aj operáciu v celkovej anestézii za poldennú alebo jednodňovú hospitalizáciu. Zákrok samotný trvá približne pol hodiny .

U malých pyskov vykonávame ich redukciu a plastiku. U veľkých pyskov ohanbia vykonávame vyplnenie objemu najčastějšie vlastným tukom pacientky.

Po vykonanom zákroku nie je potrebné podstupovať odstraňovanie stehov. U labioplastiky používame spravidla vstrebateľný šijací materiál. Akonáhle teda budete prepustené do domácej starostlivosti, odporučíme vám len dvojtýždňové obmedzenie športových aktivít a minimálne na 3 - 4 týždne vynechať aj sexuálny život. Po dobu 14 dní až troch týždňov je nutné dodržiavať zvýšenú hygienu.





FOTO pred a po zákroku . Prístupné od 18 rokov !


Kruhy pod očami


KRUHY POD OČAMI


Okrem klasickej plastiky viečok ponúkam aj riešenie nielen pre mladé slečny, ktoré ku mne často chodí s kruhmi a vankúšikmi pod očami. V takýchto prípadoch vykonávam tzv.transconjuktiválnú blefaroplastiku dolných viečok,  spojenú s lipofillingom( výplňou vlastným tukom ) a laserovou rejuvenaciou dolných viečok .

Prečo máme vankúšiky a kruhy pod očami?

• Opuchy zpôsobujú tukové vankúšiky, ktoré nabehnú pod dolnými viečkami a fungujú ako airbag (absorbujú nárazy, únavu atď.)

• Kruhy pod očami máme preto, že tenká koža dolných viečok nalieha tesne na kosť, respektívne okostici a prosvieti ich mnoho ciev, ktoré sa tu nachádzajú (zvlášť tmavo fialové alebo namodralé cievky).


V takýchto prípadoch ponúkam plastiku dolných viečok vykonávanú cez spojivku, kombinovanú s výplňami vlastným tukom pacientky a tiež laserovým omladením pleti na dolných viečkach.
Nejedná sa o klasickú plastiku dolných viečok! Tú by som v žiadnom prípade neodporučil! Jedná sa o metódu operácie dolných viečok laserom bez viditeľnej jazvy, ktorá je v mladom veku neestetická a hlavne úplne zbytočná .







Ako sa vykonáva operácia dolných viečok laserom

Zákrok prevediem v krátkej celkovej narkóze. Vo spojivke, zvnútra dolného viečka vediem laserom veľmi jemný rez a vytiahnem ním prebytočný tukový vankúšik, ktorý je pravou príčinou nepekných opuchov. Neskôr využijem vlastné tukové tkanivo pacientky, ktoré premiestnim na ošetrované miesto . Tým sa medzi okosticou a kožu vytvorí vrstvička , ktorá zabráni vytvárať cievam nepekné tmavé opuchy. Na záver potom laserom zbrúsime jemné vrásky pod očami, aurobím zároveň aj omladenie vášho vzhľadu.

Celá operácia trvá približne 20 - 30 minút, kde stačí nakvapkať do očí antibiotiká a na laserovanu partiu pridáme mastičku a vazelínu.  K bežným činnostiam a práci sa budete môcť vrátiť približne po 7 až 10 dňoch od operácie. Výsledný efekt je dlhodobý !




Kontakt : +421 948 578 800
Email :    info-sk@patrikpaulis.com

čtvrtek 29. května 2014

Modelácia prsníkov, Mammoplastika/MUDr.Paulis

 

Modelácia prsníkov, efektívnějšie a šetrnějšie než kedykoľvek predtým.

Krásu ženských kriviek neurčuje veľkosť pŕs , ale symetria a súmernosť . Prsia by mala byť v harmónii s celou postavou , šírkou ramien , dokonale úzkym pásom , primerane vyklenutými bokmi a pekne tvarovaným zadočkom. Vysnívané proporcie sa preto nemusia dosahovať iba zväčšením poprsia, ale predovšetkým modeláciou do ideálneho tvaru, ktorú je možné teraz vykonávať modernejšími a citlivejšími postupy, než ako tomu bolo predtým.














Modeláciu pŕs vykonávam najmodernejšími postupmi , vďaka ktorým vzniká minimálna jazva, a ženy môžu znova dojčiť.

• Trvalá modelácia pŕs v dokonalej harmónii s krivkami celého tela .
• Šetrný postup , ktorý zanechá len minimálne jazvy .
• Moderný prístup , ktorý neohrozí ďalšie dojčenia .
• Nadštandardná  starostlivosť precízneho chirurga s umeleckým prístupom .

Aké nedokonalosti rieši modelácia pŕs

 Mať krásne tvarovaná a pevné prsia môžete mať v ktoromkoľvek  veku . Chirurgické riešenie zvané mammoplastika, čiže modelácia prsníkov rieši nežiaduce tvary , objem a pokles pŕs . Tieto nedokonalosti  môžu byť dôsledkom pokročilého veku a majú na ne vplyv aj hormonálne zmeny , tehotenstvo a dojčenie .
Ak vám nevyhovuje tvar pŕs , potom je nevyhnutné pristúpiť k modelacii  poprsia . Ak je potrebné doplniť  nedostatočný objem pŕs , potom prikročíme nielen k modelácii , ale súčasne k zväčšeniu pŕs s pomocou silikónových implantátov . ( Vďaka kombinácii týchto dvoch metód a rozsiahlejšiemu zákroku môže v niektorých prípadoch paradoxne vzniknúť ešte menšie a nenápadnejšie jazva iba okolo prsného dvorca . ) A ak je naopak cieľom zmenšiť objem pŕs , potom pristupujeme k tzv redukčné mammoplastice , pri ktorej odoberáme prebytočnú tkanivo .

Novšie a efektívnejšie techniky modelácie pŕs

Modelácia prsníkov čiže mammoplastika je pomerne starý zákrok , ktorý však prešiel značným vývojom . Od 60 rokov minulého storočia , kedy sa začal vykonávať rutinne , sa mnohé zmenilo . Ako už bolo spomenuté , tým zásadným je kotvičková jazva , ktorá bola predtým nepríjemnú pamiatkou na túto operáciu . A ďalej tiež strata citlivosti a v krajných prípadoch aj odumretie  dvorca s bradavkou . Tieto komplikácie spôsobovali techniky orezania dvorca a jeho následné transplantácie naspäť .
Rad chirurgov sa venovala zdokonaľovaniu modelácii  pŕs , aby výsledný pekný tvar nehyzdili jazva . Až na konci 20. storočia prišla belgická špecialistka Madelaine LeJour s technikou , ktorá zanecháva len celkom nenápadnú jazvu okolo dvorca a jednu vertikálne smerom dole . Postup LeJour možné navyše modifikovať tzv technikou VTT , ktorá ju ešte vylepšuje a dopĺňa o liposukciu . Modifikácia najvyspelejších metód zanecháva vo výsledku len minimálne jazvy a trvalý , prirodzene mladistvý vzhľad pŕs . Takto môžeme operovať 99% klientek


Priebeh operácie a zásady pooperačnej starostlivosti

Pri samotnej operácii vediem rez okolo prsného dvorca a potom zvisle dolu , do podprsnej ryhy . Následne prevediem modeláciu žľazy , odstránim prebytočnú kožu a posuniem  prsné dvorce hore na stred novo sformovaných prsníkov . V prípade zväčšenia vkladám implantát pod prsný sval a v prípade zmenšenia objemu redukujeme časť žľazy . Štandardné modelácia pŕs trvá približne 1,5 hodiny a vykonávam ju v celkovej anestézii 
.Pri zákroku  používam tzv. harmonický skalpel. Tento nástroj zaručuje maximálnu bezpečnosť a šetrnosť postupu, pretože při rezání dochádzá súbežne ku koagulácii tkanív (omedzenie krvácania). Harmonický skalpel využíva energiu vysokofrekvenčných mechanických kmitov – vibracií a naviac tiž  urychľuje hojenie.
Po zákroku zotrváte na klinike aspoň 2 dni a potom vás prepustím do domácej starostlivosti , kde je nutné dodržiavať 14-dňový  kľudový režim . Na klinike potom vykonávam preväz zhruba 3. až 5. deň od prepustenia . V priebehu rekonvalescencie budete tiež musieť nosiť kompresívne návleky , ktoré pomôžu k ešte lepším výsledkom .
Po určitej dobe po zákroku vám neodporúčame spať na boku a dvíhať paže nad hlavu . Ak sa inak všetko v poriadku zahojí , návrat do zamestnania bude možný po dvoch až troch týždňoch . Zvýšenej námahe a cvičení sa však stále vyhýbajte minimálne po dobu dvoch mesiacov od zákroku.


          Výsledok po ošetrenie starými metodami                          





Výsledok po ošetrenie novou metodou





Tel.kontakt : +421 948 578 800
Email :           info-sk@patrikpaulis.com



úterý 27. května 2014

Silhouette Lift a Silhouette Soft



Silhouette Lift a Silhouette Soft

 

Ambulantné, mini invazívné riešenie prvých známok starnutia


Už pred tridsiatkou môžeme na tvári pozorovať prvé známky starnutia . Objavujú sa jemné vrásky, pokles kontúr a strata objemu tváre. V tomto veku však väčšina žien aj mužov ešte nechcú podstupovať náročnejšie chirurgické zákroky. Dávajú radšej prednosť jednoduchšiemu a šetrnejšiemu riešenie - metódam Silhouette, ktoré sú pre svoje skvelé výsledky a zároveň nenáročnú ambulantnú starostlivosť stále viac populárne.



Metódy Silhouette Lift a Silhouette Soft predstavujú jednoduchšiu a menej náročnejšiu alternatívu k chirurgickému omladeniu tváre. Neinvazívný, ambulantný zákrok bez rizika vzniku jaziev trvá len 15 až 60 minút.
·         Ambulantná, nenáročná alternatíva k invazívnemu faceliftu tváre.

·         Dlhodobý efekt mladistvého vzhľadu a sviežej tváre.

·         Šetrná metóda bez rizika viditeľných jaziev.


Pre koho je zákrok vhodný

Ideálnym kandidátom na mini invazívný lifting je všeobecne klient či klientka, ktorá už začína pozorovať povädnuté rysy v tvári, jej vrásky od kútikov úst k nosu sú príliš hlboké na vyplnenie kyselinou hyaluronovou, ale zároveň nemá nadbytok uvoľnenej kože na odstránenie. Silhouette Lift a Soft sa však nezameriava len na tvár alebo obočie. Dalšie partie, kde  môžete  pozorovať prvé známky starnutia a ktoré dokážeme ošetriť, sú napríklad oblasti krku a zadku


Ako prebieha zákrok

Silhouette Lift aj Soft využívajú prakticky rovnakú technológiu závesných nití. Tieto nite sú v skutočnosti veľmi jemné a vstrebateľné alebo neabsorbovateľné vlákna, ktoré sa zavádzajú drobnými vpichmi. Tieto vlákna vypínajú pleť a podporujú novotvorbu kolagénu. A práve kolagén je základným stavebným kameňom pre pružnú a mladistvo vyzerajúcu pokožku. Zákrok trvá podľa rozsahu 15 - 60 minút spravidla v lokálnej anestézií. Ak si to situácia vyžaduje, môžeme odporučiť aj celkovú anestéziu.

·        Silhouette Lift


Pri tejto metóde využívame nevstrebateľné polypropylénové nite s kužeľovitými, spätnými háčikmi z kyseliny mliečnej. Aplikácia týchto jemných nití vyžaduje drobný rez vo vlasovej časti hlavy. Nevstrebateľné nite pozdvihnú povädnuté rysy a podkožnú štruktúru tváre až na niekoľko rokov, pričom ich môžeme podľa potreby znovu dotiahnuť.

·        Silhouette Soft


Pri metóde Silhouette Soft používame plne vstrebateľné vlákna s protismernými kuželmi  a obojstrannými ihličkami, vďake ktorým tieto vlákna zavádzame. Oproti Silhouette Lift však aplikácia niťou nevyžaduje žiadny rez a celé ošetrenie je tak  skutočne úplne neinvazívne.  K vstrebaniu vlákien dôjde v priebehu niekoľko mesiacov, ale zároveň s tým dôjde k tvorbe kolagénovej siete, ktorá výrazne podporí finálny efekt vypnutej pokožky.


Predpokladom pre voľbu správnej metódy a perfektné výsledky sú skúsenosti operatéra a tiež certifikácia na vykonávanie tohto zákroku. V Českej republike je certifikovaným lekárom exkluzívne MUDr. Patrik Paulis.

Zásady pooperačnej starostlivosti a návrat k bežným činnostem


 V deň zákroku vás prepustíme do domácej starostlivosti, ktorá trvá približne jeden týždeň až 10 dní. Minimálne v prvom týždni  je však nutné nosiť elastický návlek, ktorý je nevyhnutnou súčasťou celého ošetrenia. Po dobu dvoch týždňov by ste sa ďalej mali vyvarovať prudkým pohybov a zvýšenej fyzickej námahe. Až potom sa môžete vrátiť ku každodenným aktivitám. Návrat do zamestnania, aj keď nenáročného, vám odporúčame odložiť aspoň na jeden týždeň.

Kombinácia metódy Silhouette s ďalšími zákrokmi


V dnešnej dobe úspešne kombinujeme metódy Silhouette Lift a Soft napríklad s liposukciou podbradku , alebo s výplňami kyselinou mliečnou ( SCULPTRA ) . Kyselina mliečna dokáže dodať ošetrovaným partiám rovnaký objem ako aj iné , bežne využívané materiály , ale vďaka podpore tvorby vlastného kolagénu je trvalejšia . Vydrží až 3 roky .




" Mladým ľuďom okolo 30. roku života sa klasický facelift väčšinou nedoporučoval a stále neodporúča . V minulosti preto nebola iná možnosť, ako získať opäť sviežosť do tváre, než podstúpiť aplikáciu rôznych výplní. Tie však daný problém s vráskami, poklesom kontúr tváre a stratou objemu zďaleka nerieši. V súčasnosti už ale máme možnosť ponúknuť jedinečnú alternatívu.

Mini invazívne metódy Silhouette Lift a Silhouette Soft sú založené na špeciálnej fixačnej technike, ktorá zaručuje dlhodobý a mimoriadny výsledok, za cenu len niekoľkominútového ošetrenia v miestnom znecitlivení. "




Kontakt : +421 948 578 800
Email :     info-sk@patrikpaulis.com