pondělí 16. června 2014

Zväčšenie pŕs vlastným tukom




Zväčšenie pŕs vlastným tukom a kmeňovými bunkami


Doprajte si prevratný zákrok II. generácie.  V súčasnosti sa stále viac pozornosti venuje prirodzeným metódam, ktoré nezaťažujú organizmus umelými látkami a naopak využívajú prirodzené zdroje, ako sú tukové tkanivo a kmeňové bunky. To isté platí pre plastickú operáciu zväčšenia pŕs. S využitím tukového tkaniva a kmeňových buniek je možné v rámci jedného zákroku zväčšiť poprsie až o 2 veľkosti.

Využite zdokonalený zákrok zväčšenia pŕs vlastným tukom a kmeňovými bunkami. Ošetrenie II. generácie prebieha v lokálnej anestézii, bez jaziev a rekonvalescencia netrvá dlhšie ako 2 týždne.

• Prirodzene zväčšené poprsie, ktoré sa prispôsobuje telu s pribúdajúcim vekom.

• Zákrok iba v lokálnej anestézii bez rizika vzniku jaziev.

• Obdobie rekonvalescencie nebýva dlhší ako 2 týždne.





V čom spočíva výnimočnosť kmeňových buniek

Kmeňové bunky sa nachádzajú v rôznych tkanivách a orgánoch nášho tela a majú dve základné funkcie: Schopnosť vlastnej regenerácie a schopnosť regenerácie a opravy poškodených tkanív a buniek. Kmeňové bunky sa dokážu premeniť na bunky chrupavky, kostí, svalov, nervového tkaniva, alebo tukového tkaniva a tým zabezpečiť ich obnovu. A práve táto vlastnosť je využívaná v plastickej a estetickej chirurgii.
Ak chceme kmeňových buniek využiť cielene, najčastejšie ich extrahujeme z tukového tkaniva. Kmeňové bunky aj samotné tukové tkanivo slúži ako prirodzený výplňový materiál. Zväčšenie poprsia týmto spôsobom je bezkonkurenčne najvhodnejší a najbezpečnejší, pretože nie sú použité žiadne umelé látky, ktoré predsa len predstavujú určité riziko.
To, čo nasleduje po vyplnení pŕs vlastným tukom a kmeňovými bunkami, je prevratné. Kmeňové bunky podnieti kapilárny systém, aby zásoboval novú tkanivo krvou, čím sa stane prirodzenou súčasťou prsníkov. Napustené tkanivo získa vlastné cievne zásobenie (na rozdiel od silikónových implantátov, ktoré stále zostávajú len cudzím predmetom v tele ženy).

Zväčšenie poprsia vlastným tukom zahŕňa liposukciu problémových partií

Predpokladom pre zväčšenie pŕs vlastným tukovým tkanivom a kmeňovými bunkami, je dostatočné množstvo tohto tkaniva v oblasti brucha, stehien, zadku alebo bokov. V týchto partiách vykonáme najprv tumescenčnú liposukciu a získané tukové tkanivo následne rozdelíme na dve časti a upravíme. Z jednej časti extrahujeme iba kmeňové bunky a druhú časť zbavíme nevhodných balastných látok, krviniek, zápalových buniek či väzivových vlákien. Takto vznikne jedinečný materiál, ktorý neskôr použijeme ako výplň do pŕs len za účinkov lokálnych anestetík.
Zmes vlastných tukových a kmeňových buniek napúšťame do pŕs postupne, po vrstvách, aby sme dosiahli efektívneho rozloženia nového tkaniva a perfektné veľkosti a tvaru pŕs. Tkanivo aplikujeme do pŕs len pomocou injekčnej ihly,  nevzniká žiadna jazva. Miesto vpichu sa po zákroku jednoducho prelepí umelým stehom a za pár dní samo zrastie.
Zväčšenie poprsia alebo rekonštrukcia prsníka po onkologickom ochorení touto metódou dodnes vo svete podstúpili tisícky žien a ani jedna z nich nemala žiadne pooperačné problémy.

Po zväčšení pŕs tukovým tkanivom a kmeňovými bunkami je klientka schopná ísť na druhý deň do zamestnania. Odpočinok približne 2 až 3 dni po zákroku vám ale napriek tomu odporúčame, pretože operácia zahŕňa aj tumescenčnú liposukciu. A na mieste je tiež niekoľkodňový spánok na chrbte, aby sa prsia zbytočne nedeformovala. Iné ďalšie obmedzenia vás však nečakajú.






Prečítajte si najčastejšie otázky a odpovede

Je použitie kmeňových buniek bezpečné?

V súčasnosti je aplikácia kmeňových buniek stále viac populárna a na celom svete podstupuje tento zákrok niekoľko tisíc klientok ročne. Doteraz pritom nebol zdokumentovaný jediný nežiaduci vplyv kmeňových buniek na organizmus.

Je využitie kmeňových buniek vhodné práve pre mňa?

Ak túžite po väčšom poprsí bez akýchkoľvek umelých látok a pooperačných jaziev, potom vám zväčšenie pŕs s využitím II. generácie kmeňových buniek môžeme vrelo odporučiť. Podmienkou pre tento zákrok je len dostatočná zásoba prebytočného tuku, ktorý môžeme odsať.

Je liposukcia bolestivá?

Prvé vpichy ihlou, kedy sa do podkožia vstrekuje lokálna anestézia, môžu byť bolestivé. Po aplikácii lokálnej anestézie však celá ošetrená oblasť znecitlivie. Pri následnej liposukcii sa preto nemusíte obávať bolesti, ani nepríjemných pocitov.

Ako dlho trvá odber a aplikácie kmeňových buniek?

Príprava na liposukciu (vyznačenie oblasti, aplikácie lokálnej anestézie) trvá približne 30-60 minút. Samotná liposukcia potom trvá cca. 30-60 minút v závislosti na množstve odsávané tukového tkaniva. Extrakcia kmeňových buniek a spracovanie tkaniva trvá asi 45 minút. Samotná implantácia kmeňových buniek a tukového tkaniva do pŕs je záležitosťou približne 20-30 minút v závislosti na požadovanom objeme.

Kedy môžem očakávať trvalý výsledok?

V prvých týždňoch dochádza vďaka kmeňovým bunkám k hojeniu implantované tkaniva. Počas tohto obdobia sa približne 20% tkaniva vstrebe a zvyšných 80% implantovaného objemu zostáva v prsiach na stálo. Výsledný efekt je najlepšie viditeľný po 1 - 2 mesiacoch od operácie.

Ako dlhá je rekonvalescencia po liposukcii?

Liposukcia (odber tukového tkaniva) sa vykonáva len v lokálnej anestézii. Úplné zotavenie po liposukcii trvá len niekoľko dní a to bez obmedzenia bežných činností. Ošetrujúci lekár vám pri osobnej konzultácii oznámi približnú dobu rekonvalescencie vo vašom konkrétnom prípade. Spravidla to nie je viac ako 2 týždne.


"Naša klinika je ako jediná špecializovaná na prácu s tukovým tkanivom a naši lekári sa aktívne zúčastňuje výskumu na využitie tukových kmeňových buniek v medicíne. Vďaka tomu vám môžeme ponúknuť vylepšenú, II. generáciu Lipotransferu čiže prenosu a využívania spomínaného tkaniva, v tomto prípade na účely zväčšenie poprsia. Za pomoci najmodernejších technológií a efektívnych procesov sme túto metódu zdokonalili a zároveň sme znížili cenu zákroku. Teraz je porovnateľná so zväčšením pŕs pomocou silikónových implantátov, "vysvetľuje MUDr. Martin Šimkanin, člen tímu doktora Paulise.


Telefon : +421 948 578 800
Email :    info-sk@patrikpaulis.com

Kombinovaná liposukcia



Kombinovaná liposukcia : Efektívný zákrok s využitím moderných prístrojov

Liposukciou pomáhame ženám aj mužom odstrániť nahromadené tukové bunky na určitých partiách tela - napríklad na bokoch, zadku, kolenách, vnútorných stehnách, pažiach, alebo na bruchu. Liposukcia nie je riešenie obezity a rozhodne nepredstavuje cestu, ako znížiť váhu. Pacientkami či pacientov môžu byť aj štíhli ľudia, ktorým sa tukové vankúšiky tvorí vplyvom dedičné dispozície a nemôžu ich vytvarovať diétou , ani pravidelným cvičením. Pri tejto metóde sa teda odstraňujú ložiská tukových buniek z problematických partií.

Kombinovaná liposukcia brucha, bokov a ďalších partií tela predstavuje moderný zákrok, pri ktorom využívame prístroj body jet, smart - lipo alebo LPG, aby sme dosiahli ešte lepšie výsledky.


Trvalé odstránenie tukových vankúšikov z problematických partií.

• Maximálne hodinový priebeh mini - invazívneho zákroku len v lokálnej anestézii.

• Cielená metóda vylepšenie celej siluety tela.


Liposukčných techník je niekoľko, z ktorých každá má svoje prednosti a v určitých prípadoch aj nedostatky. Všetky druhy liposukcií však pracujú na podobnom princípe. Ošetrovaná oblasť sa najprv napustí roztokom, ktorý vyplní a roztiahne priestor určený k narušeniu tukových buniek. Následne sa bunky rozbíjajú -
 u rôznych druhov liposukcie iným spôsobom.
U klasickej liposukcie, jednoduché techniky s dobrými pooperačnými výsledkami, sa napríklad používa kovová kanyla, s ktorou sa mechanicky pohybuje a vysáva tuk v oblasti podkožia.





" Combi - lipo " alebo moderná kombinácia liposukčných techník

Vo svojej praxi uprednostňujem kombinácie najmodernejších metód, ktorými dosahujeme skvelé výsledky a zároveň minimalizujeme možné riziká spojené so samostatne vykonávanými zákrokmi.
Liposukcia prístrojom Body - Jet , vďaka ktorému bezbolestne odsajeme tuk z problémových partií s pomocou pôsobenia vodného lúča s miestnym anestetikom.

• Laserový lúč prístroja Smart - Lipo, ktorým vypneme kožu.

LPG technika, ktorá možno ako jediná uvoľnuje tuk usadený pod najvrchnejšou vrstvou pokožky. LPG technika je navyše určená na ošetrenie patologických zmien spojivového tkaniva. Tie zastávajú v organizme mechanickú a podpornú funkciu, podieľa sa na udržiavaní stálej koncentrácie iónov a vody, tvorí látkové rezervy organizmu a majú aj obrannú funkciu.



Priebeh operácie a pooperačná starostlivosť

Rozrušené tkanivo sa pri liposukcii odsáva pomocou kanyly tenkej približne 3 - 5 mm , ktorá je napojená na prístroj vyvíjajúci podtlak. Podkožný tuk odsávame cez drobné narezanie opakovaným prechodom kanyly do tkanív, čím vznikajú drobné tunely po odsatí tuku. Pri správnom prevedení vytvoria tieto tunely hustú sieť, ktorá plošne a rovnomerne stenčí podkožnú tukovú vrstvu.
Veľkou výhodou zákroku sú viditeľné a trvalé výsledky už po jedinej procedúre. V dospelosti je počet tukových buniek stabilný. Bunky sa nemnožia, len sa mení ich veľkosť. Redukcia ich počtu preto spôsobí v danej lokalite trvalý efekt.

Bezprostredne po zákroku vám nasadíme kompresívnu bielizeň, ktorú je potrebné nosiť nepretržite po dobu 4 týždňov. Zložiť ho smiete len pri dodržiavaní osobnej hygieny a pri rannej a večernej masáži a premazávanie ošetrovaných partií. Prvýkrát vám však odporučíme bielizeň zložiť až približne 3. deň po operácii, kedy si budete môcť dopriať sprchu ošetrovaných partií. Nemali by ste ale používať mydlo a predovšetkým si strhávať náplasti z rán. Tie pri sprchovaní postupne sami odpadnú.

Prvých päť dní odporúčame pokoj, nenamáhať sa, oddychovať a polihovať. Objaviť sa môžu mierne opuchy a modriny, ktoré ale veľmi rýchlo vymiznú. V domácej starostlivosti by ste pritom mali zostať približne 1 - 2 dni a až potom sa vrátiť k ľahším prácam a postupne k svojmu obvyklému režimu. Výsledok zákroku je vidieť po 4 - 6 týždňoch , kedy vás už nečaká žiadne obmedzenie.
Po niekoľkých dňoch po zákroku doplníme rekonvalescenciu technikou LPG, čím dokážeme výsledok zákroku do absolútnej dokonalosti. LPG urýchli hojenie, vypne pokožku a vyhladí jazvy. V neposlednej rade napomáha LPG rozprúdiť lymfu a je dobrý v boji proti celulitíde.


" Liposukčných techník je niekoľko a voľba tej najvhodnejšej, závisí od rôznych predpokladoch . Vo svojej praxi  však najčastejšie pristupujem ku kombinácii najmodernejších metód . Najprv pripravím kožu na  liposukciu , najlepšie pomocou prístroja LPG. Následne prevediem samotnú liposukciu a na záver ešte doladím výsledok prístrojovo . Využívam technológií Body - jet a Smart - lipo. Tento postup zaručuje optimálny , dlhodobý výsledok a minimalizuje riziká zákrokov vykonávaných samostatne ako napríklad povolenie kože alebo zhoršenie celulitídy . " Vysvetľuje plastický chirurg MUDr . Patrik Paulis .


Kontakt: +421 948 578 800
Email    :  info-sk@patrikpaulis.com

středa 11. června 2014

Zväčšenie a modelácia zadočku




Zväčšenie a modelácia zadočku

Nechajte sa nadchnúť pre nevšednú plastiku, ktorá vylepší veľkosť a tvar vášho zadočku. Nedostatok objemu alebo pokles zadočku môže pre rad klientiek a klientov predstavovať rovnaký problém ako trebárs nedokonalý tvar pŕs. Na rozdiel od operácie prsníkov sa však k plastike zadku odváži len málokto. A to je škoda, ak vezmeme do úvahy, že augmentácia čiže zväčšenie zadku prináša mimoriadne efektívne a trvalé riešenie ako upraviť tvar a veľkosť zadočku.

Plastická operácia zadku zahŕňa zväčšenie či modeláciu zadočku s trvalým efektom. Tento u nás pomerne nevšedný zákrok vám pomôže zvýšiť sebavedomie a získať natrvalo perfektné krivky.

• Výsledkom je dokonale klenuté pozadie, súmerné s celou postavou.

• Veľkosť a tvar zadku zostáva trvalý a zákrok nie je potrebné opakovať.

• Pre menšie úpravy možno využiť vlastné tukové tkanivo klientky či klienta.






Modelácia alebo zväčšenie? Čo všetko je možné vyriešiť pri plastickej operácii zadku.

Veľkosť zadočku a jeho tvar sú dve rôzne veci a až konzultácia s plastickým chirurgom môže odhaliť, či je prvotným problémom skôr nedostatok objemu alebo pokles zadku. Na základe toho možno vybrať vhodný postup.

1. Ak budeme riešiť pokles zadočku, vhodným riešením môže byť lifting s pomocou metódy Silhouette.

2. Ak budeme riešiť nedostatočný objem a prípadne aj pokles zadočku zároveň, potom je ideálna výplň pomocou silikónových (gluteálnych) implantátov.

Silikónové implantáty, ktoré sa používajú pre augmentácii čiže zväčšenie zadku, zodpovedajú svojim charakterom skôr svalu ako žľaze. Podobne je tomu u mužských prsných implantátov, s ktorými modelujeme hrudník do správnej veľkosti a tvaru. Tieto implantáty sa umiestňujú vždy priamo do svalu, pričom výsledný tvar ovplyvňuje niekoľko faktorov: vrstva tuku, rozmery panvy a svalstvo. Kým s vrstvou tuku si chirurg dokáže poradiť, v prípade širokej panvy sú rozmery pozadia dané.


Podrobnosti k zákroku

Zákrok vykonávame vždy v celkovej anestézii  a celá operácia trvá približne 1 hodinu. Vedieme pri ňom rez medzi polovičkami, ktorým následne vpravíme silikónové implantáty. Tie sa na rozdiel od iných zákrokov nevkladajú pod alebo nad sval, ale priamo do svalu! Pokiaľ sa jedná len o malú úpravu, môžeme navyše miesto implantátov použiť vlastný tuk klientky či klienta. Predpokladom ale musí byť dostatočné množstvo nadbytočnej tukového tkaniva napríklad v oblasti stehien, brucha alebo bokov. Ranu následne zašijeme vstrebateľnými stehmi. Výsledná jazva, skrytá medzi polkami, nebýva dlhšia ako 8 cm.

Po operácii zostáva klient zhruba 2 dni na klinike a po ďalších 3 až 5 dňoch nasleduje kontrola. V rámci pooperačnej starostlivosti je nevyhnutné dodržiavať kľudový režim a nosiť špeciálny návlek aspoň po dobu 2 mesiacov. Pri väčších fyzických aktivitách ho však odporúčame nosiť aj neskôr.
Klientka či klient by mal spať niekoľko týždňov na bruchu a vyhýbať sa náročnejším fyzickým aktivitám. Pokiaľ bude pooperačný stav v normále, potom sa môže vrátiť do zamestnania zhruba po 2 až 3 týždňoch (za predpokladu, že nevykonáva fyzicky náročnú prácu). Ľahšie fyzická námaha je dovolená približne po 4 týždňoch od operácie a všetky aktivity bez obmedzenia po viac ako 6 týždňoch. Výsledný a trvalý tvar a veľkosť zadku sa dá považovať za konečný zhruba po 2 mesiacoch.



"V Amerike a Latinskej Amerike je zväčšenie či vymodelovanie zadku s pomocou silikónových implantátov celkom vyhľadávaným zákrokom. V tuzemsku sa však stále jedná o výnimočnú plastickú operáciu a skúsenosť s ňou má len minimum našich chirurgov. Je to ale práve skúsenosť a voľba vhodného postupu (modelácia či zväčšenie), ktorá má na výsledok zásadný vplyv.
Ak teda uvažujete o zväčšenie pozadia, svojho operatéra vyberajte veľmi starostlivo. Ja sám vo svojej praxi volím postup operácie podľa uznávaného doktora Gonzalesa, s ktorým som mal tú česť niekoľko plastických operácií zadku vykonať. "



Kontakt : +421 948 578 800
Email : info-sk@patrikpaulis.com

Plastická operácia lýtok




Modelácia lýtok

Zákrok vhodný pre všetkých, ktorí chcú mať krásne vytvarované nohy. Extrémne štíhle, ploché alebo asymetrické lýtka považuje celý rad ľudí za veľkú vadu na kráse. A preto sa tiež ponúka riešenia v podobe modelácie lýtok silikónovými implantátmi. Tieto implantáty majú za úlohu dotvarovať svalstvo lýtok tak, aby ste ich mohli hrdo ukazovať. Tento zákrok je vhodný pre ženy aj mužov, hoci u mužov sa neteší ani zďaleka také popularite. Zato ženy ho podstupujú v počte desiatok ročne.





 Trvalá modelácia lýtok silikónovými implantátmi je zákrok vhodný pre ženy aj mužov. Prinesie vám krásne vytvarované nohy a zvýši vám sebavedomie.

• Plastická operácia má trvalý efekt.

• Používame implantáty s doživotnou zárukou, ktoré nie sú vypuklé ani hmatateľné.

• Jazvu umiestňujeme do podkolennej jamky, kde je takmer nepoznateľná.




"Niekedy ani vytrvalým cvičením nie je možné zmeniť genetickú predispozíciu. A práve vtedy je vhodné pristúpiť k operačnému riešeniu s využitím implantátov. Než sa však odhodláte k samotnému zákroku, pozývam vás na osobnú konzultáciu, na ktorej vám vysvetlím všetko potrebné. Objasním vám princíp plastickej operácie, navrhnem vhodný tvar a veľkosť implantátov a načrtnem predpokladaný výsledok zákroku. Jedine dokonalá informovanosť povedie k vašej úplnej spokojnosti. "





Podrobnosti k priebehu zákroku

Za plnej anestézie vykonáme v podkolennej jamke rez dlhý asi päť centimetrov. Jeho prostredníctvom potom vložíme pod svalové tkanivo silikónový implantát, aby sme dosiahli väčšieho objemu a pevnosti lýtka. Tým, že vložíme implantáty pod sval, docielime to, že výplň nebude ani hmatateľná, ani viditeľná na pohľad.
Klient či klientka ostáva hospitalizovaná v príjemnom prostredí našej kliniky po dobu jedného až dvoch dní. Následne vás prepustíme do domácej starostlivosti, pričom vás do týždňa znova pozveme na prvú kontrolu. Po dobu 2 týždňov by ste pritom mali dodržiavať kľudový režim a približne 4 týždne nosiť tlakové návleky. Tie vám navyše odporúčame navliecť aj neskôr pri akejkoľvek fyzicky náročnejšej aktivite.

Odporúčame vám tiež vykonávať tlakové masáže, ktoré pomôžu predísť väzivovému púzdru okolo implantátu. Ak bude ale váš pooperačný stav v normále, môžete sa vrátiť do zamestnania zhruba po dvoch týždňoch. Nesmie sa však jednať o fyzicky namáhavú prácu. Ľahšia námaha je dovolená až po 4 týždňoch od operácie a všetka činnosť bez obmedzenia po zhruba 8 týždňoch. Výsledný tvar a veľkosť lýtok môžete považovať za konečný zhruba po dvoch až troch mesiacoch od plastickej operácie.


Kontakt : +421 948 578 800
Email  : info-sk@patrikpaulis.com
Web   : www.patrikpaulis.com


úterý 10. června 2014

Permalip


 Zväčšenie pier metodóu  PermaLip


Zväčšenie pier implantátmi PermaLip zabezpečí krásny a prirodzený výsledok. Krása ženského tela spočíva v symetrii a súmernosti, nie vo veľkosti. Tzn., Rovnako ako neupútajú pozornosť muža ani tak veľké prsia, ako skôr prsia pekne tvarovaná, tak sú oveľa zmyselnejšie prirodzene vymodelované pery, ako prehnane vyplnené "hollywoodskej pery". Aby sme však mohli dosiahnuť takých výsledkov, je potrebné dôkladne zvážiť, či chceme riešiť nevyhovujúci tvar pier, ich objem, alebo oboje zároveň.
Zväčšenie pier metódou PermaLip spočíva v presnom vymodelovaniu pier s pomocou silikónového implantátu. Pri zákroku, či kombinácii zákrokov môžeme doplniť objem a zároveň upraviť tvar pier.


• Trvalý efekt vymodelovaných pier.  
                                                  
• Mini invazívne, len niekoľko minútový zákrok.

• Umelecký prístup pre skutočne krásny a prirodzený výsledok.





Medzi najčastejšie problémy radíme chýbajúci objem pier a tiež úzku hornú alebo dolnú peru. Túto situáciu vyriešila až mini invazívna technika s implantátmi PermaLip, ktorá využíva trvalého silikónového implantátu.







V čom spočíva zväčšenie pier implantáty PermaLip

Pred samotným zákrokom je nutné starostlivo analyzovať prečo je pera úzka a či nie je problém "len" v objeme. Ak je to skutočne len o objeme, tak musíme tiež stanoviť, ako tento objem doplníme a hlavne ako veľmi ho doplníme. Kyselina hyalurónová alebo vlastný tuk by sa časom vstrebal, a preto odporúčame skôr implantát PermaLip. Jeho aplikácie predstavuje nenáročný a pomerne rýchly chirurgický zákrok. V kútikoch pier vytvoríme malé rezy a s pomocou dutej hadičky vsunieme implantát. Silikónový implantát pritom vytvarujeme podľa pier.
V prípade, že problém je nielen v objeme, ale aj tvare, navrhujeme lifting hornej pery, kde povytiahneme hranicu pery do patričnej výšky. Pri tomto zákroku vzniká len veľmi jemná a malá jazvička pod nosom, ktorá bude časom úplne nenápadná a predovšetkým nebude prekážať na vnútornej pere. Túto operáciu môžeme ďalej doplniť o preťatie uzdičky, ktorá môže peru skracovať. To vykonávame laserom, takže bez krvácania a nutnosti šitia. Celý tento zákrok (aj v prípade že by sme navyše doplňovali objem) netrvá často dlhšie než 30 minút.


 

  "Tak, ako je pre Európanov symbolom krásy skôr Venuša Milétska, ako Dolly Buster (čím, sa dotknutým dámam ospravedlňujem), tak sú aj produkty americkej estetickej chirurgie pre mnoho európskych chirurgov skôr symbolom nevkusu. Prehnane vyliftovaná tvár s kútikmi úst od ucha k uchu u nás nie sú tým, čo robia ženu krásnou. Je to skôr prirodzenosť, súmernosť a zmyselné pery, pri ktorých sme správne predom odhalili podstatu problému a stanovili postup jeho riešenia. "



Kontakt: +421 948 578 800
Email : info-sk@patrikpaulis.com

Facelift



 Facelift , plastická operácia tváre a krku


Uvoľnená a povolená koža na tvári patrí k prirodzeným dôsledkom starnutia. S postupujúcim vekom sa tvoria tiež nežiaduce záhyby, vrásky a dochádza k zmene vašich rysov. Tvár získava unavený výraz a môže pôsobiť staršie, než v skutočnosti  je. Ak sa chcete s týmito nedokonalosťami vysporiadať, zauvažujte o plastickej operácii tváre a krku zvanej všeobecne facelift. Tento zákrok zahŕňa vo svojej modernej podobe kombináciu niekoľkých techník, ktoré splnia vaše túžby po mladistvom vzhľade.

Facelift čiže plastická operácia tváre a krku vedie k výraznému omladeniu vášho vzhľadu. Doprajte si tento zákrok, ktorý osvieži a podčiarkne vašu tvár úplne mimoriadnym spôsobom.

• Kombinácia mini invazívnych a nových liftingových metód.

• Zákroky s prirodzeným výsledkom a minimálne viditeľnými jazvami.

• Balíček luxusnej starostlivosti, vylepšených techník a umeleckého prístupu.



Kombináciou metód k dokonalému a prirodzenému výsledku

Základnou  technikou, ktorú vykonávame pri operácii tváre a krku, je metóda MACS LIFT. Táto technika sa označuje tiež ako Short scar rhytidectomy alebo Tonnardov facelift, čo vyjadruje absenciu dlhých jaziev za uchom a tiež meno plastického chirurga, ktorý daný zákrok vymyslel. Koža sa pri tomto ošetrení vyťahuje prirodzene smerom hore, "proti prúdu času." Nie však do strán, ako tomu bolo predtým u klasického faceliftu.

Túto metódu MACS LIFT môžeme ďalej doplniť o:

• plastiku dolných alebo aj horných viečok
• liposukciu podbradku, pričom tukové tkanivo, ktoré odoberáme, je možné použiť napríklad na výplnenie  vrások čela alebo pier
• spevnenie podkožného svalu na krku čiže zákrok zvaný platysmarrhafia, ktorý je možné kombinovať aj s kompletným liftingom krku čiže neckliftom
• lifting obočia, čela, alebo tiež hornej pery
• laserový resurfacing


Priebeh  samotnej operácie

Pri plastickej operácii MACS LIFT vyťahujeme a odstraňujeme prebytočnú kožu na krku a v tvári. Cieľom je spevniť väzivové svalové štruktúry a tým vypnúť povädnutie čŕt na vašej tvári. Rez pritom vedieme vždy vo vlasovej časti, od spánkovej oblasti smerom nadol a ďalej za ušný výbežok zvaný tragus. Jazvy následne nie sú viditeľné. V tvári používame vstrebateľné stehy a vo vlasoch nevstrebateľné alebo tzv klipy.
Skutočný facelift je najdlhšia operácia v estetickej chirurgii a trvá približne 3 až 4 hodiny. Zákrok sa vykonáva v celkovej narkóze a tá najdôležitejšia časť prebieha v miestach, ktoré nie sú vidieť - v štruktúrach podkožných väzov a tukového tkaniva. Aby sme totiž dosiahli ešte lepšie výsledky a trvalejšieho efektu, vyťahujeme pri operácii aj hlbšie vrstvy pod kožou. Táto časť zákroku sa nazýva SMAS LIFT.
Po tomto zákroku zostanete na našej klinike dva dni. Budeme pritom kontrolovať váš pooperačný stav a podávať príslušné medikamenty. Potom vás prepustíme do domácej starostlivosti, pričom bude potrebné, aby ste dodržiavali kľudový režim a tiež obmedzili pohyb hlavy. Po uplynutí jedného týždňa vám odstránime všetky obväzy.
Mierne opuchy, ktoré sa po tomto zákroku môžu objaviť, vymiznú najneskôr do dvoch až troch týždňov a jazvy vyblednú zhruba za tri až šesť mesiacov. Medzitým, približne po dvoch až štyroch týždňoch, sa budete môcť vrátiť k bežným činnostiam, k zamestnaniu a nie príliš náročným fyzickým aktivitám.


"Klasický facelift je v dnešnej estetickej chirurgii výrazne na ústupe. A to predovšetkým kvôli viditeľným jazvám za uchom, ktoré odrádzajú mužov od zákroku a ženám znemožňujú nosiť nakrátko ostrihané vlasy. Výsledok tohto klasického faceliftu je navyše veľmi nápadný a mnohokrát vedie až k neprirodzeným deformitám tváre.

Moderná medicína preto namiesto bežného faceliftu využíva nových techník, ktoré si môžu dopriať mladšie aj staršie klientky a klienti. Patrí medzi ne mini invazívna metóda Silhouette pre ženy a mužov okolo 30 rokov, alebo metóda MACS LIFT a ďalšie kombinácie metód, po ktorých vznikajú maximálne len krátke nenápadné jazvy, a ktoré sú vhodné pre klientov okolo 60 rokov. "


Kontakt : +421 948 578 800
Email : info-sk@patrikpaulis.com
Web :   www.patrikpaulis.com

Odstránenie nadmerného potenia



 Odstránenie nadmerného potenia



Odstránenie nadmerného potenia vám vráti sebavedomie a ukončí trápne chvíľky v spoločnosti.

Na odstránenie nadmerného potenia čiže hyperhidrózu používame botulotoxín, jeden z najbezpečnejších liekov na svete. Účinok tohto efektívneho zákroku pretrvá približne 8 až 12 mesiacov.
Botulotoxín sa v lekárstve využíva už desiatky rokov. Jeho primárny účel bol však najprv terapeutický a až neskôr sa začal používať tiež k estetickým účelom. Je to toxická látka, ktorá však, ak je aplikovaná lekárom v medicínskom prostredí, nie je nijako nebezpečná. Naopak, vo svojej upravenej forme patrí botulotoxín medzi najbezpečnejšie lieky na svete a prináša výborné výsledky. S jeho pomocou napríklad vyhladzujeme vrásky, alebo odstraňujeme nadmerné potenie.




Nadmerné potenie alebo odborne hyperhidróza postihuje najčastejšie oblasť podpazušia, chodidiel, dlaní, alebo čela. Ak sa v týchto partiách potíte neprimerane a potenie sa tak pre vás stáva spoločenským problémom, potom je injekčná aplikácia botulotoxínu určená práve vám.

Odstránenie nadmerného potenia vám vráti sebavedomie a ukončí trápne chvíľky v spoločnosti

• Bezpečný, iba niekoľkominútový zákrok bez žiadnych obmedzení.

• Efekt, ktorý pretrvá 8 až 12 mesiacov.

• Minimálna bolestivosť vďaka jemnej aplikácii a použitie anestetické emulzie


Podrobnosti k injekčnej aplikácii botulotoxínu

Princípom tohto zákroku je zabrániť prevodu vzruchov z určitého typu nervových vlákien na potné žľazy. Toho dosahujeme aplikáciou botulotoxínu tenkou ihlou v malých dávkach. Týmto postupom dôjde k výraznému obmedzeniu až zastaveniu potenia, ktoré zaznamenávate najčastejšie pri športe, chorobách, strese, alebo sparných letných dňoch.
Aplikácia je ambulantná, takmer nebolestivá a časovo nenáročná. Pokožku budete mať len ľahko začervenanú, ale aj tieto ťažkosti veľmi rýchlo vymiznú.
V ordinácii vám najprv danú oblasť natrieme emulziou na ľahké znecitlivenie a po 20-30 minútach aplikujeme botulotoxín podľa potreby. Množstvo lieku je individuálne, všeobecne však pristupujeme ku zhruba 30 vpichom do každého podpazušia. Týmto spôsobom dokážeme ošetriť celú potnú žľazu v danom mieste, pričom účinok sa dostaví pozvoľna do jedného až troch dní po aplikácii.



"Argument, že je potenie prospešné, je vo svojej podstate správny. Bohužiaľ však existujú ľudia, u ktorých je potenie neúmerné a skutočne obťažujúce. Dochádza u nich k produkcii potu a tiež k rýchlemu množeniu baktérií, ktoré nepríjemne zapáchajú. Následkom sú potom rôzne zapareniny, ktoré už predstavujú nielen estetický, ale predovšetkým zdravotný problém, "vysvetľuje MUDr. Patrik Paulis.



kontakt : +421 948 578 800
email :  info-sk@patrikpaulis.com

Plastika uší - otoplastika


Plastika uší vám zvýši sebavedomie a zbaví vás aj vaše deti nežiaducej pozornosti okolia


Odstávajúce uši sú pomerne častou estetickú vadou, ktorá trápi bez rozdielu deti, ženy i mužov. Vada je spravidla vrodená, výnimočne sa môže objaviť počas života ako dôsledok zranenia či chirurgického zákroku. Hoci sa nejedná o žiadnu vážnu zdravotnú komplikáciu, vyvoláva nežiaduce pozornosť okolia a najmä u detí môže viesť až k psychickým problémom.




Plastická operácia uší čiže Otoplastika je zákrok vhodný pre ženy, mužov aj deti, ktoré trápia odstávajúce uši a tiež sa často stávajú  terčom posmešných reakcií od svojich rovesníkov. Zbytočným psychickým problémom sa dá však predísť celkom ľahko. Otoplastika patrí k menej náročným zákrokom a vykonáva sa iba v lokálnej anestézii. Zákrok je rýchy a prináša trvalý efekt. 

• Pomerne rýchly, nenáročný, ambulantný zákrok s trvalým efektom.

• Deti zbaví nežiaduce pozornosti rovesníkov.

• Dospelí získajú na atraktivite a posilní svoje sebavedomie.


Zoznámte sa s priebehom zákroku

Nápravu odstávajúcich uší  môžeme vykonávať rôznymi technikami. Záleží na konkrétnej situácii a tiež voľbe chirurga. Cieľom je ale vždy predovšetkým prirodzený vzhľad uší a tváre bez zrejmých deformít a neprirodzeného sklonu chrupaviek uší.  Ide o úplne bežný zákrok, ktorý sa vykonáva v lokálnej anestézii a netrvá dlhšie ako 1 hodinu. Uvoľníme pri ňom kožu v zadnej časti ucha, upravíme priľahlé svaly a prípadne zanoríme chrupavku ucha. Chrupavku vymodelujeme a zafixujeme do novej polohy tak, aby ušnice priliehali viac k hlave. Výsledná jazva je schovaná za uchom, a preto zostáva sotva badateľná. Zákrok samotný nie je bolestivý. Nepríjemné pocity sa však môžu dostaviť až po ňom, kedy môžete pociťovať slabé pnutie. Pri hojení sa môže objaviť tiež ľahké svrbenie. Všetko je ale veľmi individuálne.

Ako prebieha rekonvalescencia


Ďalší deň po operácii vás pozveme na kontrolu, pri ktorej vám vymeníme preväz. Po dobu nasledujúcich dvoch týždňov je nevyhnutné nosiť bandáž a dbať na zvýšenú hygienu. Akonáhle táto doba uplynie, odporúčame ešte 3 týždne kryť ušnice na noc. V tomto období budú uši citlivejšie, ale všetky nezvyčajné pocity postupne odznejú. Ak je pooperačný stav v normále, potom sa môžete vrátiť k bežným činnostiam a práci po jednom týždni od operácie. S cvičením a fyzickou záťažou však počkajte aspoň tri týždne.



kontakt : +421 948 578 800
email : info-sk@patrikpaulis.com
web :  www. patrikpaulis.com