pátek 1. srpna 2014

Rhinoplastika

    
    Rhinoplastika


Vzhľad nosa významným spôsobom ovplyvňuje celkovú podobu tváre. Ak má nevzhľadný tvar, veľkosť, alebo je príliš široký a nepravidelný, potom to určite neprispieva k vášmu sebavedomiu. Jednoduché a trvalé riešenie však máte na dosah. Plastickú operáciu nosa, alebo rhinoplastiku odporúčame ženám aj mužom. Ale pozor, pekný nos u ženy nie je to isté ako pekný nos u muža. Najprv vás preto pozývam na osobnú konzultáciu, kde spolu všetko dôkladne zvážime a preberieme.

Estetická korekcia nosa pre krásu, zdravie a vyššie sebavedomie







  • Trvalé riešenie, pri ktorom upravíme nevhodný tvar a veľkosť nosa.
  • Dôkladná konzultácia zaručuje výborný výsledok, ktorý neuškodí črtám vašej osobnosti.
  • Zákrok vhodný pre ženy aj mužov od 18 rokov.
  • Výsledok ovplyvňujete aj vy sami
Osobná konzultácie klienta s operatérom je u tohto zákroku nesmierne dôležitá. Najprv spolu musíme prebrať, čo od zmeny vzhľadu očakávate. A potom sa zameriame na to, čo je esteticky prijateľné, a čo skutočne možné. V niektorých prípadoch majú klienti nereálnu predstavu príliš malého nosa, alebo chcú pršák, hoci by ich tvár podčiarkol skôr iný tvar nosa. Vziať do úvahy musíme i prípadné funkčné, dychové ťažkosti. Zisťujeme, čo je ich príčinou a prípadne požiadame o vyšetrenie skúseného ORL špecialistu. V niektorých prípadoch je navyše nutná jeho prítomnosť u samotnej operácie.









Pri plastickej operácii nosa je potrebné pochopiť, že nos je ako pyramída. Keď pohneme jednou stenou, musíme aj všetkými ostatnými.
 A keď chceme zmeniť jeho sklon alebo výšku, potom musíme skrátka prestavať celý nos.
Vytúžený vzhľad vášho nosa si predkreslujeme.
 Žiadny počítačový program však nie je tak presný ako Chirurgova ruka.
 Na prvej konzultácii si vás preto nafotíme a potom maľujeme na fotky.
 Najdôležitejšie je pristupovať k ošetreniu celkom individuálne, nie robiť nos podľa predlohy. Vy sami tiež budete do kresby zasahovať a spoločne prediskutujeme vaše priania a očakávania.





Aký je postup plastickej operácie

Plastickú operáciu vykonávame vždy v celkovej narkóze. Lokálna anestézia by nebola rozumným krokom. V prvej fáze pracujeme na chrupavkách v oblasti špičky nosa. Následne zbavíme nos hrboľa alebo uvoľníme steny, ak je nos stranovo vybočený. Na záver znovu remodelujeme do požadovaného tvaru.
Ak je potrebné upraviť špeciálny defekt, napríklad sedlovitej deformity alebo priveľmi široké nosy typické pre africké národy, potom využívame špeciálne implantáty alebo kostné a chrupavkové štepy. Niektoré z týchto defektov môžu bohužiaľ vzniknúť aj ako následok predchádzajúceho zásahu neskúseného operatéra.

Odporúčané zásady pre pooperačné obdobie

Po operácii vám nos na 2 týždne zakryjeme sadrou. Akonáhle ju zložíme, dostanete ešte sadrové puzdro, ktoré by ste mali nosiť na noc aspoň 3 týždne. Po dobu 3 až 6 mesiacov by ste tiež mali nos pravidelne masírovať a dávať si pozor na akékoľvek nárazy. Tzn., neskákat v bazéne do vody a vyhýbať sa kontaktným športom, rovnako ako extrémnym teplotám, slnečnému žiareniu, alebo saune.

Ak je pooperačný stav v normále, môžete sa vrátiť do práce zhruba po 14 dňoch. Väčšej fyzickej záťaži, ako cvičenie, sa budete môcť venovať približne po dvoch mesiacoch od zákroku. A za konečný a trvalý môžete tvar nosa považovať zhruba po 6 až 12 mesiacoch.



 

"Operácia nosa je pomerne zložitý zákrok, ktorého výsledok ovplyvňuje skúsenosť operatéra. Dobrou správou však je, že ošetrenie nebolí a môže významným spôsobom ovplyvniť psychickú pohodu klienta. Ako vedľajší účinok môže navyše rhinoplastika, ako sa zákrok odborne nazýva, zlepšiť dýchanie. K tomuto zákroku je potrebné pristupovať veľmi individuálne. Musíme venovať pozornosť celkovému vzhľadu tváre, veľkosti, tvaru nosa, kosti a pod. Len tak prinesie operácia celkové zlepšenie, bez toho aby došlo k strate vašich osobnostných rysov a identity. Zákrok je vhodný od 18 rokov, po ukončení rastu kostry nosa., "

Kontakt : + 421 948 578 800, email :  info-sk@patrikpaulis.com , web : www.patrikpaulis.com          

Zväčšenie pŕs


 Zväčšenie pŕs


Ženy sa pre zákrok zväčšenia pŕs rozhodujú pre nespokojnosť s prirodzenou veľkosťou svojho poprsia. Nedostatok objemu pŕs tiež často sprevádzajú problémy ako asymetria, alebo úbytok prsnej žľazy po dojčení. Tieto nedokonalosti možno celkom iste riešiť plastickou operáciou. Keďže má ale každá žena inú predstavu o ideálnom vzhľade a tvar a veľkosť prsníkov sa počas života ženy neustále mení, najprv je nutné dohovoriť individuálnu konzultáciu.
Aj keďmajú klasické okrúhle implantáty v plastike pŕs stále svoje miesto, našou voľbou sú, rovnako ako na popredných svetových pracoviskách, implantáty typu anatomického čiže form stable implants. Ich použitie metódou dual plane alebo Multilayer nám umožňuje riešiť nielen nedostatok objemu, ale aj mierny, alebo aj stredný pokles pŕs, tzv ptosu. A to prakticky sa rovnako nenápadnou jazvou, ako u bežnej augmentácia.






·         
  •   Trvalé zväčšenie pŕs bez nutnosti neskoršej výmeny implantátov
  •   Balíček luxusnej starostlivosti, vylepšených metód a umeleckého prístupu.
  •   Moderná doba - nové možnosti
  •    Dokonale tvarované prsia prirodzené na pohľad i na dotyk.
  •     Nové materiály a zdokonalená výrobné technológie dali vzniknúť novej generácii           silikónových implantátov, ktoré majú neobmedzenú životnosť. Konkrétne k tomu prispel niekoľkovrstvý, nepriepustný silikónový obal a používanie tzv Kohezívnych silikónových gélov, ktoré zamedzujú prieniku silikónu do tela. Doteraz sa práve kvôli materiálu museli implantáty približne po 10 rokoch vymieňať, takže v tomto smere sme zaznamenali skutočne obrovský krok dopredu. Postupne sa navyše začali používať aj nové tvary implantátov.






  • Podrobne o prsných implantátoch a metódach ich vkladanie
    Pre zaručenie najvyššej bezpečnosti odporúčame iba kvalitné implantáty s doživotnou zárukou a certifikátmi CE.
    Zväčšenie poprsia sa vykonáva s pomocou silikónových implantátov. Medzi základné tvary patria okrúhle (okrúhle) a anatomické (kvapkovitá) implantáty. Okrúhle implantáty majú prednú stranu vypúlené a zadné rovno, kdežto anatomické pripomínajú skôr kvapku a prirodzene kopírujú ženské krivky. Oba typy implantátov sa vyrábajú v obrovskej škále rôznych veľkostí a pri augmentácii sa vkladajú buď pod sval, alebo pod prsnú žľazu.

    Anatomické implantáty

    Pre použitie kvapkových implantátov hovorí predovšetkým prirodzený výsledný tvar pŕs v stoji aj v ľahu. Pre dosiahnutie takých výsledkov by sa však mal anatomický implantát vždy umiestňovať pod sval metódou "dual plane". Tento postup zaručí, že implantát nerozpoznáme ani pohľadom, ani dotykom. Súčasne majú prsia pekný, prirodzene anatomický tvar a vylepší sa aj prípadný pokles pŕs, ktorý by inak vyžadoval niektorú z modelačných techník. Uloženie implantátu pod sval však spôsobuje relatívnu nehybnosť pŕs.

    Kvapkovité prsné implantáty sa dajú v niektorých prípadoch uložiť aj priamo pod žľazu. Obmedzení sme však pôvodnou veľkosťou prsnej žľazy, ktorú musí implantát úplne pokryť.Často preto nemôžeme prsia zväčšovať o taký objem, aký by si klientka priala. Nech už ale vsunieme implantát pod žľazu alebo sval, rez robíme na hranici dolnej polovice dvorca tak, aby bola jazva za niekoľko týždňov prakticky neviditeľná
    .


    Okrúhle implantáty

    Pri umiestnení väčších okrúhlych implantátov pod prsnú žľazu sa môže stať, že bude ich horný okraj patrný na dotyk, alebo dokonca aj na pohľad. Preto väčšinou ukladáme okrúhly implantát pod veľký prsný sval, ktorý ho z väčšej časti kryje a fixuje. Takto uložený implantát síce nie je znateľný a prsia môžu byť v stoji veľmi pekná, na pohmat však môžu pôsobiť značne neprirodzene. A navyše, ak ležíte, môžu okrúhle implantáty neprirodzene stáť a dekolt pôsobí až preplnene.
    Nesmiem zabudnúť ani nevhodné odpojenie prsné svalu, ktorý sa vložením implantátu nenávratne poškodí. To sú argumenty odporcov vkladania implantátov po sval. Navyše uložením pod sval de facto zväčšujeme objem hrudníka, nie objem vlastnej prsnej žľazy. Avšak aj guľatý implantát prešiel vývojom a tieto indikácie užnie sú tak významné.

    Neexistuje jeden univerzálny, najlepší typ implantátu, ako neexistuje jediná možnosťriešiť daný estetický problém. Plastická chirurgia vyžaduje prísny individuálny prístup ku klientke. Jedine tak môžem zaručiť vašú plnú spokojnosť s výsledkom vykonanej operácie. Tvar a veľkosť implantátu, spôsob jeho uloženia a celkový chirurgický postup preto zvolíme spoločne pri osobnej konzultácii.


    Aj keďsnaha zväčšiť objem ženského ňadra je veľmi stará, až bezpečné silikónové implantáty a zdokonalenie operačných techník viedlo k masívnemu nárastu tejto operácie.



    Priebeh augmentácia pŕs a zásady pooperačnej starostlivosti

    Po úvodnej konzultácii s klientkou vediem rez v dolnom okraji prsného dvorca, alebo v podprsnej ryhe. Potom vložím silikónový implantát pod prsný sval, prípadne pod prsnú žľazu. Pracujem pritom iba s tými najkvalitnejšími implantáty s doživotnou zárukou a certifikáciou CE. Celá plastická operácia trvá približne 45 minút a vykonávam ju v celkovej anestézii.

    Po zákroku je potrebné zostať na klinike do druhého dňa. Potom vás prepustím do domácej starostlivosti, avšak za 3 až 5 dní vás budem znovu očakávať na kontrole. Po dobu nasledujúcich dvoch týždňov by ste mali dodržiavať kľudový režim, vyhýbať sa fyzickým aktivitám (najmä nedvíhať ruky nad hlavu), spaťideálne na chrbte, a približne ďalšie 2 mesiace nosiť špeciálnu podprsenku. A ak bude všetko v poriadku, potom sa môžete približne za 2 týždne od operácie vrátiť do zamestnania (k nenáročným prácam). Výsledný tvar a veľkosť sa dá považovať za konečný zhruba po dvoch až štyroch mesiacoch.



    Kontakt : + 421 948 578 800
    Email :     info-sk@patrikpaulis.com